Meer over klimaat, energie en duurzaamheid

In gemeente Vught zijn al veel inwoners en bedrijven bezig met energie besparen en hun woning, panden en tuinen te verduurzamen. Op deze pagina vindt u verschillende partijen die u hierbij kunnen helpen.

Duurzamer Vught

In Vught zijn we op weg naar een schonere en duurzamere samenleving. We zetten duurzame stappen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en we leren om te gaan met de gevolgen van het veranderende klimaat zoals hitte, droogte en heftige buien. 

De gemeente Vught werkt aan een aantal speerpunten op het gebied van energie en klimaat: aardgasvrij verwarmen, de (grootschalige) opwek van zonne- en windenergie, klimaatadaptatie & biodiversiteit en afval scheiden & hergebruik. 

Meer weten, vragen of zelf aan de slag? Ga naar www.duurzamervught.nlexterne-link-icoon

Goed om te weten


Energie + Klimaat loket Vught
Het Energie + Klimaat loket is de centrale plek in gemeente Vught waar u alle informatie kunt krijgen over energie besparen, het verduurzamen van uw huis en het vergroenen van uw tuin. Stel hier uw vragen over isoleren en energie opwekken. Bekijk een warmtepomp en zonnepanelen van dichtbij. Ook maakt u hier een afspraak voor energieadvies aan huis.

  • Locatie: Moleneindplein 25, Vught
  • Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 18.00 uur.

U kunt ook contact opnemen via e-mail en telefoon:

Bewonersinitiatieven

Kantexterne-link-icoon
Het burgerinitiatief KANT geeft invulling aan de uitvoeringsprogramma’s, die beide organisaties hebben. Samen willen we zoveel mogelijk particulieren en eigenaren van bedrijven bereiken om hun tuin, huis of balkon klimaatbestendig te maken.

HOTexterne-link-icoon
Woont u ook graag in een duurzaam huis? En vindt u ook dat de omgeving veel groener kan? Dan is HOT er voor u.

VETexterne-link-icoon
VET is een burgerinitiatief van en voor Vughtse burgers dat er naar streeft om het voor alle Vughtenaren mogelijk te maken te kiezen voor energiebesparing en duurzame energie.

Brabant Woont Slim
Brabant Woont Slimexterne-link-icoon is het regionale energieloket. U kunt hier terecht met vragen over het verduurzamen van uw woning. Brabant Woont Slim is onafhankelijk en biedt op een laagdrempelige manier advies, hulp en begeleiding aan op weg naar comfortabeler, voordeliger en groener wonen.

E-mail: info@brabantwoontslim.nl
Telefoon: 085 04 10 070