Nacht van de Nacht

Publicatiedatum: 
25 okt 2018
In de nacht van 27 oktober wordt voor de 14e keer de ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd. Tijdens deze nacht wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing en voor de schoonheid van de nacht. Ook de gemeente Vught doet hier aan mee door het doven van de lichten van het gemeentekantoor en het raadhuis.

Hoge duurzame ambitie

Door lichten te doven wordt energie bespaard. We stoten minder CO2 uit en beperken de negatieve effecten van lichthinder op gezondheid, natuur, dieren, etc. Dit past goed in de duurzaamheidsambities die de gemeente Vught heeft.

Helemaal zonder licht kunnen we niet. Denk hierbij aan verkeer en vervoer in donkerte en veiligheid. Als in die situaties energiezuinige en gerichte (led)verlichting toegepast wordt, draagt dit ook weer bij aan het voorkomen van energieverspilling en genoemde negatieve effecten. De Nacht van de Nacht is een initiatief van natuur en milieufederaties.

Doet u ook mee?

U kunt zelf ook meedoen door (overbodige) verlichting uit te schakelen of te verminderen tijdens de ‘nacht van de nacht’ op 27 oktober.

Meer informatie

Meer informatie over de ‘Nacht van de Nacht’ en de activiteiten die plaatsvinden, kunt u vinden op www.nachtvandenacht.nl.