Nationaal Hitteplan actief

Publicatiedatum: 
19 jul 2018
Het Nationaal Hitteplan is op 2 augustus opnieuw geactiveerd voor het gehele land. Ook de komende dagen loopt de temperatuur op tot 30 graden of meer.

Tips bij extreem warm

Omdat het extreem warm is, zijn er extra maatregelen nodig. Alle mensen en in het bijzonder risicogroepen (kinderen, ouderen, chronisch zieken en zwangere dames) kunnen meer last gaan krijgen van de warmte dan voorheen.

  • Drink voldoende. Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.
  • Houd uzelf koel. Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag (tussen 12 en 16 uur).
  • Let op verbranding door de hoge zonkracht. Volg de tips op van het KWF: smeren, kleren, weren.
  • Houd uw woning koel
  • Zorg voor elkaar. Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn. Het Rode Kruis heeft tips.

Kijk voor meer informatie op de GGD website: Zomerhitte en op 'Hitte' van het RIVM.

Evenementen

Ook voor evenementen geldt dat zij extra maatregelen moeten nemen. Organiseert u een evenement? Kijk dan voor meer informatie op de website van het RIVM. Zij hebben een uitgebreid document opgesteld ‘Hitte aanvullende adviezen RIVM”.

Kijkt u ook op de pagina over evenementenadvies van GHOR Brabant Midden-West-Noord. Onderaan die pagina vindt u speciale infobladen over de maatregelen bij (extreme) hitte.

Meer informatie

Op de site van de het KNMI kunt u de actuele weerinformatie verkrijgen. Meer informatie over hitte en gezondheid kunt u nalezen op  de Toolkit Hitte