Neemt u ook energiebesparende maatregelen?

Publicatiedatum: 
30 sep 2020
De gemeente Vught zet sterk in op het terugdringen van de CO2-uitstoot. Uw hulp is daarbij erg belangrijk. Daarom ontvangen woningeigenaren binnenkort een tegoedbon. Door het nemen van (kleine) energiebesparende maatregelen, bespaart u op CO2 én op uw energierekening.

Kleine maatregelen

Kleine maatregelen zijn bijvoorbeeld: het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie, het aanpassen van de verlichting en het inregelen van de cv-installatie. Met tochtstrips kunt u kieren en naden naast deuren en ramen dichten. Door radiatorfolie op de wand achter de radiator te plakken, voorkomt u dat de warmte via de muur de woning verlaat. Het blijft dan warmer in uw huis en de radiator kan vaak lager gezet worden. Ook het vervangen van de traditionele verlichting voor ledverlichting is een maatregel die maar weinig tijd en geld kost, maar wel positieve gevolgen heeft voor het milieu en uw portemonnee.

Tegoedbon

Binnenkort ontvangen woningeigenaren een brief van de gemeente met daarin een tegoedbon. U kunt de tegoedbon besteden aan (kleine) energiebesparende maatregelen of bijvoorbeeld gebruiken voor het waterzijdig laten inregelen van uw cv-installatie door energie coöperatie VET-Vught.

Wat is waterzijdig inregelen?

Vaak zijn radiatoren zo afgesteld dat deze te warm of te koud zijn. Hierdoor werkt de ketel niet efficiënt en wordt de ene kamer te warm of de andere niet warm genoeg. Door de radiatoren met elkaar in balans te brengen, kunt u veel geld besparen omdat u minder gas gebruikt.

Energiefestival VET-Vught: digitale workshops

Vanwege het oplaaiende coronavirus en de nieuwe maatregelen gaat het Energiefestival VET-Vught zaterdag 3 oktober in DePetrus niet door. Dit festival staat in het teken van energiebesparing en heeft als motto: ‘Bespaar nu voor later’. De workshops gaan nog wel door, maar dan in digitale vorm. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de workshops ontvangt hierover nog bericht van VET-Vught. U kunt zich nog steeds aanmelden voor deze digitale workshops op de website van VET Vught.