Nu gaat het echt beginnen

Publicatiedatum: 
3 sep 2019
Het heeft wat tijd gekost maar nu is het zover. De start van de werkzaamheden aan het nieuwe Centrumplan Oost is een feit. Voordat we echt aan de bouw beginnen, zorgen we eerst voor een goede voorbereiding en een opgeruimde bouwlocatie. Op woensdag 11 september wordt de oude Bruna gesloopt, start de gemeente met de nutswerkzaamheden en maken we een tijdelijk parkeerterrein.

Het nieuwe Centrumplan Oost krijgt een aantrekkelijk winkel- en woongebied in het Vughts dorpshart. En ook de openbare ruimte krijgt een nieuwe, verkeersveilige inrichting. Op de plaats van de te slopen Marktveldpassage komt een open en uitnodigende nieuwbouw. De bouwstijl sluit aan op die van het Centrumplan West en past bij het dorpse karakter van Vught. Boven het nieuwe centrumdeel komen 88 appartementen, met een eigen buitenruimte in de vorm van een terras, balkon of loggia, met zicht op het straatbeeld. Daarnaast krijgt het complex een fraaie daktuin. De bewoners parkeren hun auto’s in een nieuwe afgesloten ondergrondse parkeergarage.

Planning

  • Start sloop oude Bruna winkel op woensdag 11 september. Dit duurt ongeveer drie weken
  • Na de sloop realiseren we een tijdelijke parkeerplaats op de hoek Dr. Hillenlaan Raadhuisstraat (locatie van de ijsbaan). De in- en uitrit is aan de Raadhuisstraat.
  • Sloop van de pyramide vormige entree bij de Marktveldpassage. Deze toegang is gesloten van dinsdag 17 september tot en met donderdag 19 september
  • Begin oktober starten de nutswerkzaamheden (riool, elektriciteit, gas, water en telecom) op het huidige parkeerterrein Ploegveld
  • Begin 2020 verhuizing Albert Heijn en Etos naar de tijdelijke parkeerplaats op de hoek Dr. Hillenlaan Raadhuisstraat (locatie van de ijsbaan). Dan kunnen auto’s weer parkeren op een deel van het parkeerterrein op het Ploegveld.

Al met al wordt het een hele klus, maar met een geweldig resultaat. We verwachten dat het nieuwe centrum begin 2023 klaar is. Samen maken we Vught mooier.

Tekening van het tijdelijke parkeerterrein

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Vught