Onze BOR medewerker Bertwin van Liempt

Publicatiedatum: 
20 aug 2018
Maandagmorgen 25 juni half 8. Bertwin zit fris en fruitig aan zijn bakje koffie. Hij is klaar om aan de slag te gaan. Zijn vaste collega is met vakantie. Vandaag gaat hij op pad met een vrouwelijke collega. “Gezellig, vandaag even andere praat.” glimlacht Bertwin.

Bertwin van Liempt uit Berlicum is 48 jaar. Hij werkt vier jaar via de WSD bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR). “Hiervoor werkte ik bij een stucadoorsbedrijf. Via mijn oom hoorde ik dat ze iemand zochten bij de BOR met een rijbewijs. Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen moment spijt van gehad. Als het aan mij ligt, blijf ik nog lekker lang hier werken. Ik ben dan wel een wsd’er, maar ik ben onderdeel van de BOR groep. En dat voelt heel goed!”

Voordat Bertwin met zijn busje Vught ingaat, pakt hij eerst de meldbonnen uit zijn bakje. Op deze bonnen staan de meldingen die via de meldlijn binnengekomen zijn. “Deze meldingen kunnen over van alles gaan.”, zegt Bertwin. “Bijvoorbeeld over een lading laminaat die ergens achtergelaten is.”

Mooi werk

Bertwin leegt iedere donderdag de afvalbakken, verwijdert continu illegale sandwichborden van bedrijven buiten Vught en ruimt dode dieren op. Daarnaast prikt hij zwerfafval, dag in en dag uit. “Ik doe mijn werk met heel veel plezier. Ik ben de hele dag buiten onder de mensen en heb afwisselend werk. Ze bellen ons voor het opslaan van meubelen bij een huisuitzetting. Maar weten ons ook te vinden voor het opruimen van frietvet op de stoep.”

Soms ondankbaar werk

 “Bewoners zeggen vaak tegen mij: Jij bent goed bezig! Waarop ik antwoord…Waarmee? Afval opruimen van een ander?” De goedlachse Bertwin vertelt verder: “ Ik heb mooi werk maar ook ondankbaar werk. Je loopt altijd achter de feiten aan. Dan heb ik net een stoep schoongemaakt en ligt er na 5 minuten gewoon weer afval. Maar ja, dat is mijn werk!”

Fanatieke tennisser

Bertwin is een hardwerkende en behulpzame man. Niet alleen in gemeente Vught, maar ook in gemeente Sint Michielsgestel. In 2017 kreeg hij voor zijn vrijwilligerswerk een Koninklijke onderscheiding. “Niet alleen ik,” zegt hij trots. “Mijn broer ook. Wij doen het vrijwilligerswerk samen. Met hem lach en huil ik.” Naast zijn werk, heeft Bertwin ook nog een hobby, namelijk tennissen. Vijf dagen in de week staat hij op het tennisveld om samen met anderen een balletje te slaan.

Schoonhouden doen we samen

Het is belangrijk om samen gemeente Vught mooi, veilig en schoon te houden. Bertwin heeft dan ook een verzoek aan iedereen. “Neem alstublieft uw afval mee of gooi het in de afvalbakken. Het is een kleine moeite voor u en een groot gebaar voor ons!