Onze wijkagent Boy Pufkus

Publicatiedatum: 
12 apr 2018

“Als wijkagent sta ik midden in de samenleving.” Boy Pufkus, 34 jaar, werkt samen met partners aan een veilige en leefbare wijk in gemeente Vught. “De betrokkenheid van de bewoners is groot.”, constateert Boy. “Ik heb al mooie contacten met hen opgebouwd. Ook de band met de instanties is goed.”

Overdracht lopende zaken

Hoe ziet de werkdag van Boy eruit? “Als mijn dienst begint, informeert mijn collega over de lopende zaken. Daarna ga ik de wijk in. Bijvoorbeeld op huisbezoek of hotspots controleren. Het hangt af van wat er speelt.” Als wijkagent pak je de zaken op die zich voordoen in het gebied. Je denkt mee met alle soorten van problematiek en werkt nauw samen met de wijk ggd’er, woonwijze, welzijn en de gemeente.

Ervaringsdeskundige

Boy werkt dertien jaar bij de politie. Hij deed brede ervaring op bij de Mobiele Eenheid en de recherche. Hij was jeugdagent en horeca coördinator. Boy glimlacht: “Ik ben een echte ervaringsdeskundige op het vakgebied.”

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een gerichte aanpak van bewoners om de algemene veiligheid en de leefbaarheid in hun woonwijk of buurt te verbeteren. Boy was betrokken bij het ontstaan van buurtpreventie in Vught. Zijn er verdachte situaties of wetsovertredingen dan belt buurtpreventie Boy. Hij is binnen wijkteam Vught de contactpersoon. “Onze buurtpreventie bestaat uit kanjers.”, merkt Boy op. “Zij zetten zich voor 200% in om onze wijken nog veiliger te maken. En dit allemaal op vrijwillige basis. Buurtpreventie is niet meer weg te denken uit de Vughtse gemeenschap.”, vervolgt hij trots.

Bereikbaarheid

 “Zoals mijn collega’s ook hebben aangegeven: blijf met elkaar in contact en weet wat er speelt in uw wijk of straat. Maak gebruik van social media of bel bij verdachte situaties de politie.” benadrukt Boy. Wijkteam Vught is te bereiken op de reguliere nummers 0900-8844 en 112. Maar ook via het mailadres vught.meierij@politie.nl.