Onze wijkagent Pim Vos

Publicatiedatum: 
26 mrt 2018

Na Marcel en Jacqueline, is deze week wijkagent Pim Vos aan het woord. Ook Pim heeft gekozen voor het vak wijkagent. Waarom? “Ik zocht een nieuwe uitdaging.” vertelt Pim. “Ik had binnen de politie verschillende taken, zoals milieuagentschap, coach en motoragent. Maar ik wilde nu een baan waar ik met partners en burgers samenwerk. En waar ik ook een bijdrage lever aan de veiligheid binnen de gemeente Vught. Dat is mijn ambitie!”

Fijne jeugd

Pim draagt de gemeente Vught een warm hart toe. “33 jaar geleden ben ik geboren in ‘s-Hertogenbosch. Mijn jeugd bracht ik door in Vught. Dat was een fijne tijd. Ik vind het bijzonder dat ik hier nu mag werken.”, aldus een trotse Pim. “En wat mijn baan nog mooier maakt, is de zeer grote betrokkenheid van de gemeente en de politie bij het dorp en zijn bewoners.”

Bereikbaarheid die past bij de burger

De functie van wijkagent is nieuw. Hoe gaat Pim zijn baan vorm geven? “Dat is een goede vraag.”, zegt Pim. “Ik draai diensten met de teamleden uit de wijk. Ik ben bereikbaar voor de bewoners, op een manier die bij hun past. Én ik ben fysiek aanwezig in de wijk. Op de fiets of op de motor.”

Behoefte van de burger

Pim kijkt naar de behoefte van de bewoner. Wat is het probleem? Hoe zwaar is de problematiek? Is er specifieke kennis nodig? “Ook al twijfelt u, voor advies kunt u altijd terecht bij de politie”, benadrukt Pim. “Dat hoeft niet altijd de wijkagent te zijn. Binnen wijkteam Vught werken veel gedreven politieagenten die u kunnen helpen. Maar wilt u wel liever contact met een wijkagent, dan regelen we dat.”

Veilige buurt

Als bewoner weet u vaak zelf het beste wanneer er iets niet klopt. Het alom bekende buikgevoel. De politie roept iedereen op om in die gevallen sneller te bellen op het telefoonnummer 0900-8844. In geval van een strafbaar feit of spoed kunt u direct bellen met 112. Ook Pim heeft tips. “Sluit u aan bij een Buurt informatie Netwerk. Of start op eigen initiatief een wijk of buurt WhatsApp”. Zelf doet Pim mee met de facebookpagina van de gemeente Vught en Haaren en start hij binnenkort met een experiment met snapchat.

Pim vraagt ook uw hulp. “Hebt u nog tips voor mij of voor mijn medewijkteamleden? Aarzel dan niet en laat ons het weten.” Het wijkteam Vught is altijd bereikbaar via vught.meierij@politie.nl.