Op slot of buit eruit

Publicatiedatum: 
18 aug 2020
U loopt nietsvermoedend naar uw auto om naar uw werk te gaan. U ziet dat de autodeur open is en denkt bij uzelf ‘Ik heb de deur gisteravond zeker niet op slot gedaan.’ U kijkt in uw auto en ziet tot uw verbazing dat de elektrische apparaten weg zijn. U bent slachtoffer geworden van een auto-inbraak.

Bij oudere auto’s tikt een dief graag een autoruit in voor een camera, radio en/of laptop. Bij nieuwere en moderne auto’s gaat dit anders. Deze zijn voorzien van een ‘keyless entry’, ofwel draadloze sleutel. Om deze auto’s of elektrische apparaten in deze auto’s te stelen, hebben dieven geen sleutel meer nodig. Zij zoeken met een scanner naar het signaal van de draadloze sleutel, ook al ligt deze in huis.

Wat kunt u doen?

  • Parkeer uw auto op een goed verlichte plaats
  • Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto, ook niet verdekt
  • Laat ook geen andere spullen, zoals een boodschappentas en kleding zichtbaar in de auto achter
  • Sluit ramen, portieren en kofferbak goed af
  • Registreer waardevolle bezittingen zoals de cd-speler, autotelefoon en dergelijke. Noteer de gegevens
  • Hebt u een draadloze sleutel, leg deze in huis in een blik

Veilig, inbraakvrij Vught

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Onthoud of noteer dan zoveel mogelijk details en bel meteen de politie via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of bij spoed via 112. Ook kunt u geheel anoniem een melding maken bij de onafhankelijke stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).