Pim Vos, Wijkagent Vught Zuid en Vught Centrum, Dichtersbuurt

Publicatiedatum: 
11 mei 2021
Pim Vos, 37 jaar, ging na de middelbare school in de autobranche werken. Omdat hij de uitdaging, spanning en afwisseling miste, kwam hij bij de politie terecht. Daar draaide hij de eerste 10 jaar vooral noodhulp- en wijkzorg diensten en had hij verschillende neventaken zoals coaching, milieu en motoragent. In 2018 ging Pim aan de slag als wijkagent.

Pim: ‘Ik heb bewust gekozen voor de functie wijkagent. Het fascineert me enorm om te zien dat wijkproblematieken vaak ontzettend lang in tijd teruggaan én op kleine misverstanden berusten. Ik wil verbinding leggen met partners en burgers en een bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de gemeente Vught. Want daar ligt onze kracht. Maar tegelijkertijd is samenwerken ook een uitdaging. Vooral nu in een tijd waar iedereen het ontzettend druk heeft. Het is van belang dat we allemaal weten wat ertoe doet op straat én wat belangrijk is voor de burger. Het vinden en houden van draagvlak bij alle partners is daarbij essentieel.

Oprecht en daadkrachtig

Ik ben ontzettend vereerd dat ik dit werk mag doen in een gemeente zoals Vught. Ook omdat ik vroeger hier ben opgegroeid en een band met Vught heb. Inwoners van Vught mogen ontzettend blij zijn met een gemeente die oprecht het beste met hen voor heeft en daarnaast daadkrachtig durft op te treden als dat nodig is.

Sta eens stil en geniet

Leven volgens het gezonde boerenverstand brengt ons heel ver. Vooral in deze tijd, zou ik graag zien dat mensen meer om zich heen kijken. Sta eens stil en geniet. Kijk om u heen en zie wat echt belangrijk is. We leven in een wereld waarbij morgen alles nieuwer, groter, sneller en digitaler is. Maar is dat altijd beter? Wordt u daar altijd gelukkiger van? Durf naar uzelf te kijken en steek uw hand eens in uw eigen boezem. Luister naar gesprekken van een ander zonder oordeel of mening. Vraag uzelf af: Wat vind ik belangrijk en wat wil ik mijn kinderen en/of geliefde graag meegeven? Mijn twee fantastische dochters van 6 en 8 jaar oud hebben zonder twijfel mij de nodige ervaring gegeven om de wijkagent te zijn die ik nu ben.’

Pim Vos, wijkagent
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Vught

‘Een wijkagent heeft een verbindende factor in de wijk en signaleert samen met interne en externe partners zoals bijvoorbeeld de gemeente Vught, woonstichting, hulpverleningsinstanties, justitie en burgers, vroegtijdig problematieken. Het beste compliment dat een wijkagent, in mijn ogen, kan krijgen, is de vraag wat hij eigenlijk doet. Dat betekent dat we vroegtijdig problematieken herkennen en deze in goede banen leiden.’

Contact 

Bel bij verdachte situaties de politie. Dat kan via het noodnummer 112. Of bel met M. als u anoniem een misdaad wil melden. Gaat het om andere, minder urgente dingen die met de veiligheid in de wijk te maken hebben, dan is de politie bereikbaar via het reguliere nummer 0900-8844 en via email: vught.meierij@politie.nl. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan op de website van politie.nl. Ook via social media zijn zij te volgen: Facebook en Instagram via Politie Vught – Team Meierij) en Twitter via Marcel de Rouw@WijkAg_Vught_MR.