Politie en wijk-GGD’ers uit Vught geven presentatie in Toronto, Canada

Publicatiedatum: 
18 okt 2018
Het wereldcongres LEPH 2018 is een tweejaarlijks congres dat in 2018 voor de vierde keer wordt georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor het thema: ‘Leadership in Policy and Practice’. Vanuit de hele wereld worden initiatieven gepresenteerd. Ook Nederland is van de partij. Het congres vindt plaats van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 oktober.

Op maandag 22 oktober staan de verschillende Nederlandse benaderingen op het programma. Sprekers zijn onder andere Pieter-Jaap Aalbersberg, korpschef van het Amsterdamse politiekorps en Bauke Koekkoek, lector Psychiatrische Zorg. De Vughtse wijk-GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen en de Vughtse wijkagent Brenda van Middelkoop zijn ook aanwezig.

Proactieve aanpak met partners

Brenda van Middelkoop: "We leggen uit hoe wij in Nederland omgaan met de problematiek over personen met verward gedrag. Vooral onze proactieve aanpak met diverse partners komt aan bod. In onze presentatie benadrukken wij dan ook de succesvolle samenwerking met de wijk- GGD’er.”

Wijk-GGD’ers in de gemeente Vught

Het project van de wijk-GGD’ers in de gemeente Vught draait om het bieden van de juiste zorg aan verwarde mensen om te voorkomen dat zijn/haar gedrag escaleert. Dit doen zij door fysiek in de wijk aanwezig te zijn en snel met mensen in contact te komen. De wijk-GGD’er staat daarbij in contact met het netwerk om de mensen heen. In april 2018 wonnen de wijk-GGD’ers de prijs ’Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2017' tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid.

Ervaringen

De ervaringen van betrokken partijen met de wijk-GGD’er staan beschreven in het vierluik ‘Werkwijzer gemeenten’. Welke toegevoegde waarde de wijk-GGD’er u als bestuurder kan bieden, leest u in de ‘factsheet bestuurders’.

pdf Werkwijzer gemeenten (PDF, 914.12 KB) pdf Factsheet bestuurders (PDF, 623.81 KB)

Meer informatie

Meer informatie over het programma van het wereldcongres LEPH 2018 vindt u hier.