Reclamebelasting

Bent u ondernemer in het centrum van Vught? En hebt u reclame-uitingen op uw winkelpand of bedrijfsgebouw die vanaf de openbare weg te zien zijn? Dan betaalt u reclamebelasting. U ontvangt hier elk jaar een aanslag voor. Vaak tegelijkertijd met de aanslag onroerend zaakbelasting.

Goed om te weten

  • De gemeente Vught gebruikt de inkomsten van de reclamebelasting om het centrum van Vught aantrekkelijker te maken. Dit om meer bezoekers naar het centrumgebied te krijgen
  • De reclamebelasting is bedoeld voor ondernemers in het centrum van Vught. Dit gebied wordt begrensd door de volgende straten: Taalstraat, Helvoirtseweg, Kapellaan, Secr. van Rooijstraat, Dokter Hillenlaan, Boxtelseweg en het Maurickplein

Kosten

U betaalt reclamebelasting per winkelpand of bedrijfsgebouw: het tarief is € 1,30 voor elke volle €1.000,- van de WOZ-waarde. Het minimum bedrag is € 130,-. 

Teruggave reclamebelasting

Verlaat u uw winkelpand of bedrijfsgebouw tijdens het belastingjaar? Of bent u dat van plan? Dan betaalt u uiteraard geen reclamebelasting over die resterende maanden. Stuur dan een brief naar:

Gemeente Vught
Heffingsambtenaar
Postbus 10100
5260 GA Vught

Vervolgens betaalt de gemeente het teveel betaalde geld automatisch terug op uw rekening. Ook als de WOZ-waarde voor het betreffende jaar lager wordt, leidt dit tot een lagere reclamebelasting. Dit geld krijgt u automatisch terug. U hoeft hier geen verzoek voor in te dienen.