Reclameheffing

Bent u ondernemer in het centrum van Vught? En hebt u reclame-uitingen op uw winkelpand of bedrijfsgebouw die vanaf de openbare weg te zien zijn? Dan betaalt u reclameheffing. U ontvangt hier elk jaar een aanslag voor. Vaak tegelijkertijd met de aanslag onroerend zaakbelasting.

Goed om te weten

  • De gemeente Vught gebruikt de inkomsten van de reclameheffing om het centrum van Vught aantrekkelijker te maken. Dit om meer bezoekers naar het centrumgebied te krijgen
  • De reclameheffing is bedoeld voor ondernemers in het centrum van Vught. Dit gebied wordt begrensd door de volgende straten: Taalstraat, Helvoirtseweg, Kapellaan, Secr. van Rooijstraat, Dokter Hillenlaan, Boxtelseweg en het Maurickplein

Kosten

U betaaltreclameheffing per winkelpand of bedrijfsgebouw: het tarief is € 1,26 voor elke volle €1.000,- van de WOZ-waarde. Het minimum bedrag is € 126,- en het maximum bedrag is € 1.250,-.

Rekenvoorbeeld

Heeft uw winkelpand of bedrijfsgebouw een WOZ-waarde van € 153.000,-? De reclameheffing is: € 192,78 (153 x € 1,26).

Teruggave reclameheffing

Verlaat u uw winkelpand of bedrijfsgebouw tijdens het belastingjaar? Of bent u dat van plan? Dan betaalt u uiteraard geen reclameheffing over die resterende maanden. Stuur dan een brief naar:

Gemeente Vught
Heffingsambtenaar
Postbus 10100
5260 GA Vught

Vervolgens betaalt de gemeente het teveel betaalde geld automatisch terug op uw rekening. Ook als de WOZ-waarde voor het betreffende jaar lager wordt, leidt dit tot een lagere reclameheffing. Dit geld krijgt u automatisch terug. U hoeft hier geen verzoek voor in te dienen.