Riool verstopt?

Wanneer uw riool verstopt is, kunt u zelf nagaan of de verstopping zich op uw eigen terrein of op gemeentegrond bevindt. Vaak is het opgraven van het ontstoppingsstuk de snelste manier om te bepalen waar de verstopping zit. Het ontstoppingsstuk bevindt zich vaak in de buurt de perceelsgrens tussen uw voortuin en het trottoir.
Spoed? Bel 073 65 80 680 (ook buiten openingstijden)

Verstopping op eigen terrein of gemeentegrond

  • Staat er geen water in het ontstoppingsstuk, dan zit uw eigen riolering verstopt. Dit verhelpt u  zelf . U kunt  hiervoor zelf een ontstoppingsbedrijf inschakelen.
  • Staat het ontstoppingsstuk vol met water, dan zit de gemeentelijke riolering verstopt. U kunt dan contact opnemen met de gemeente. Wij komen dan zo snel mogelijk de problemen verhelpen.

Let op: u betaalt zelf de kosten. Ook wanneer u opdracht geeft aan een ontstoppingsbedrijf als de verstopping in het gemeentelijke riool zit.

Waar zit het ontstoppingsstuk?

Ontstoppingsstuk

Weet u niet waar uw ontstoppingsstuk zit? Wij zijn op werkdagen bereikbaar voor het opvragen van een situatieschets. ’s Avonds en in het weekend kunnen we geen situatieschets opsturen. Let op: we hebben niet van iedere woning deze gegevens.

 

Let op! Er zijn veel oplichters actief!

Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom slechte reparaties en hoge kosten (tot duizenden euro’s). Dit soort bedrijven beweren ook weleens dat u de kosten achteraf kunt declareren bij de gemeente als het probleem op gemeentegrond ligt. Dit is niet juist. Let hierop voordat u een ontstoppingsbedrijf kiest:

  • Zoekt u met een zoekmachine? Onbetrouwbare spoeddiensten maken veel gebruik van advertenties bovenaan de zoekresultaten. Zoek iets verder bij de resultaten die geen advertentie zijn.
  • Zoek het bedrijf op in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vergelijk deze gegevens met de gegevens op de website van het bedrijf. Zijn de gegevens anders? Of staan er geen adresgegevens op de website? Dan gaat het mogelijk om een onbetrouwbaar bedrijf.
  • Bekijk klachtensites, zoals www.klacht.nlwww.klachtenkompas.nl of www.trustpilot.nl. Bekijk altijd meerdere reviews en klachtensites, want soms zijn reviews nep.
  • Maak vooraf afspraken over de werkzaamheden en het bedrag. Vraag om een bevestiging van de kosten per mail, sms of op schrift. Dan kunt u het bedrijf later daaraan houden.
  • Moet u een handtekening zetten als het klusbedrijf bij u thuis is? Zet uw handtekening nooit zomaar. Alle afspraken en de kosten daarvan moeten duidelijk erop staan. Is het formulier niet helemaal ingevuld? Zet dan geen handtekening. Wil het bedrijf niet starten voordat u tekent? Stuur het bedrijf dan weg.