Rioolheffing

Woont u in Vught? Of hebt u hier een bedrijf? Dan is uw woning of bedrijfsruimte meestal aangesloten op het riool van de gemeente. U betaalt dan voor het inzamelen van afvalwater: de rioolheffing. De gemeente betaalt hiervan o.a. de aanleg en het onderhoud van het rioolstelsel.

Goed om te weten

Aanslag

U ontvangt de aanslag basistarief via de jaar- of eindafrekening van Brabant Water. Deze aanslag ontvangt u samen met de afvalstoffenheffing. Verbruikt u meer dan 299 m3 water dan ontvangt u na afloop van het belastingjaar daarvoor nog een aparte aanslag van de gemeente. 

Vrijstelling

Het kan zijn dat niet al het water dat u verbruikt in het riool terecht komt. Bijvoorbeeld als u water in producten verwerkt of het water gebruikt als drinkwater voor uw vee. Kunt u dit aantonen? Dan kan het zijn dat u minder rioolheffing betaalt. Let op: u krijgt alleen vrijstelling voor het verbruik boven 299 m3.

Verhuizen uit Vught

Bent u verhuisd uit Vught? Of heeft u plannen om te verhuizen? Geef de verhuizing door aan Brabant Waterexterne-link-icoon. U betaalt geen rioolheffing over de maanden dat u niet meer in Vught woont.

Kosten

Particulieren en bedrijven betalen hetzelfde tarief.

Waterverbruik per jaarTarief
0 - 299 m3€ 247,68
meer dan 299 m3€ 2,69