Rioolproblemen in de Baarzen opgelost

Publicatiedatum: 
20 mei 2019
Het riool in de Baarzen liep vol. Om onverklaarbare redenen stroomde er sinds donderdag 16 mei een grote hoeveelheid water in het riool. De oorzaak hiervan is nu bekend en het probleem is opgelost. Hebt u nog vragen hierover, dan kunt u ook altijd contact opnemen via tel. 073 65 80 680.

Maandag 20 mei 15.30 uur

Het probleem is gevonden. Ergens in het hoofdriool zat een flinke verstopping. Het water kon in dit riool niet weglopen en heeft een weg gevonden in een ander riool. Hier werd het water rondgepompt omdat het niet weg kon naar het hoofdriool. Ook kwam er iedere keer weer vuil water bij. Zodoende kon het riool vollopen. 

Het water is nu flink aan het zakken en het riool werkt weer als vanouds.

Een verzoek aan alle inwoners van Vught om geen doekjes en vet in het riool te gooien. Dit zijn de grote boosdoeners van de verstopping.


Maandag 20 mei, 10.30 uur

Het riool in de Baarzen blijft vollopen. 
Deze ochtend gaan we het rioolstelsel in Klein Brabant eerst helemaal leegzuigen en daarna afsluiten. We gaan dan ter plekke in verschillende putten kijken of we de oorzaak kunnen vinden. 
Deze ochtend en middag ziet u dus veel tankwagens in de Baarzen, met name in Klein Brabant, rijden. Dit kan voor enige overlast zorgen.