Ruim baan voor de Muyserick Trap

Publicatiedatum: 
30 mrt 2020
Goed werk vraagt tijd. Dat is zeker het geval bij de nieuwe Trap Muyserick, de stijlvolle schakel tussen het opgeknapte Maurickplein en de brug naar het Kasteel Maurick. Op zaterdag 4 april wordt de trap geplaatst en dat belooft een huzarenstukje van technisch vernuft te worden. Een kijkje nemen? Dat kan. Niet buiten, bij de trap zelf, maar veilig thuis, via de livestream.

Het plaatsen van de nieuwe Trap Muyserick is een hele operatie. De trap wordt getransporteerd over de A2 en bereikt het Maurickplein via de Grote Gent. Daar wordt de trapconstructie, met passen en meten, op de voetgangersbrug over de A2 aangesloten. Daar zijn enkele grote kranen voor nodig en dat verklaart ook waarom we het Maurickplein en Boxtelseweg moeten afsluiten. Elders op deze pagina leest u welke verkeersmaatregelen we daarvoor treffen.

Kom niet kijken; volg de livestream

Het spreekt vanzelf dat we u dringend aanraden niet naar de plaatsing van de Trap Muyserick te komen kijken. De coronaboodschap is om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te bewaren.

Toch kunt u de hele operatie volgen alsof u erbij bent. Op afstand, gewoon veilig thuis, via www.bezoekvught.nl/live, novo3.nl of Avulo (kanaal 37 Ziggo; kanaal 1303 KPN). Vanaf zaterdagochtend, 7.00 uur.