Sinterklaas in Vught

Publicatiedatum: 
8 nov 2018

Op zondag 18 november komt Sinterklaas aan in Vught. Burgemeester Van de Mortel verwelkomt Sinterklaas om 12.28 uur op het station in Vught aan de kant van de Stationsstraat.

Vanaf hier gaat de optocht naar het Raadhuis waar het gezelschap rond 13.00 uur arriveert. Hier is een uitgebreide ontvangst. Daarna vertrekt het gezelschap naar DePetrus in Vught. De kerk is geopend van 13.30 – 15.30 uur. Hier kunnen kinderen Sinterklaas een hand geven en samen op de foto. In DePetrus en de tent wordt een aantal kinderactiviteiten georganiseerd. Bezoekers worden uitgenodigd om bij voorkeur met de fiets te komen. Er is een fietsenstalling op de plek van het oude postkantoor. Auto’s kunnen parkeren bij Albert Heijn of in de parkeergarage.

Programma

  • 12.28 uur aankomst station Vught, perron 1, Stationsstraat
  • 13.00 uur (ongeveer) aankomst Raadhuis
  • 13.30 – 15.30 uur Sinterklaasfeest DePetrus

Route

Stationsstraat, St.-Elisabethstraat, Vlasmeersestraat, Vliertstraat, Leeuwensteinlaan, Raadhuis

Dans voor Sinterklaas

Tijdens de intocht, bij de ontvangst op het Raadhuis, worden alle kinderen uitgenodigd om hetzelfde dansje te doen bij het horen van het “Sinterklaas-dans lied”.

Op diverse basisscholen wordt een dans ingestudeerd onder begeleiding van een docent van Starts on Stage in de periode tussen 6 en 13 november. Er is ook een filmpje met de Sinterklaas-dans op www.sinterklaasvught.nl.

Kleurwedstrijd

Alle kinderen uit Vught kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd. De tekening staat op de website van Sinterklaas en wordt verspreid via scholen. Hoor je bij de winnaars, dan mag je met de burgemeester mee in de koets van het station naar het Raadhuis. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij Primera op het Moleneindplein, de bibliotheek, AH Stationsstraat, AH Marktveld en Novalis.

Sint aan huis

U kunt Sinterklaas en / of Pieten thuis ontvangen. Meer informatie hierover vindt u op www.sinterklaasvught.nl. Wees op tijd, want de agenda van Sinterklaas is snel gevuld in deze drukke tijd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de intocht van Sinterklaas op www.sinterklaasvught.nl.