Start inzameling taxussnoeisel

Publicatiedatum: 
5 jun 2019
Op maandag 10 juni start stichting Taxus Taxi met het verzamelen van taxussnoeisel. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

Hoe doet u mee?

Wilt u deelnemen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via www.taxustaxi.nl/afspraak. Uw snoeisel wordt gratis opgehaald.

U kunt het snoeisel aanbieden vanaf één volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas. Deze tas is gratis op te halen bij verschillende uitgiftepunten, zoals Boerenbond, Welkoop en Intratuin. Hebt u te weinig snoeisel om dit te laten ophalen en wilt u toch deelnemen? Snoeit u dan tegelijk met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst.

Let wel op

Taxussnoeisel moet jong (enkel eenjarig snoeisel met takken tot 30 cm) en zuiver (taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen is waardeloos) zijn. Anders is het niet te gebruiken.

Voorkom broei

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. Dit is te voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal.

Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en de stichting Taxus Taxi vindt u op www.taxustaxi.nl.