Strooiroutes

Bij gladde wegen strooit de gemeente zout.

Strooiroutes

Als het glad dreigt te worden, strooit Beheer Openbare Ruimte (BOR) van de gemeente Vught volgens een vaste route. Eerst de bus- en hoofdfietsroutes. Daarna de overige hoofdwegen en nabij gemeentelijke gebouwen, winkelcentra, verpleeg- of verzorginstellingen en kerkpleinen.

Strooiroutes op kaartexterne-link-icoon

Goed om te weten

Na de belangrijkste wegen en plekken in de gemeente strooien we de binnenwegen, parkeerterreinen en andere weggedeelten. Niet overal kunnen we strooien. Voorwaarde is dat de strooiwagen er kan komen. Ook kunnen we niet overal tegelijk zijn. De hoofdwegen zijn altijd als eerste aan de beurt.

Fietspaden

Als het glad is, strooit de gemeente zout op de hoofdfietsroutes. Sneeuwt het ook? Dan schuiven we de fietspaden eerst schoon. Daarna strooien we ze. Dit doen we met een speciaal voertuig. De overige fietspaden maken we sneeuwvrij met een tractor met een rolbezem.

Voetpaden

De voetpaden in en rond het centrum maken we sneeuwvrij of strooien ze. Dit zijn de voetpaden die het meest gebruikt worden. We doen dit waar de strooiwagens en/of borstelmachines kunnen rijden. Blijft het glad? Dan strooien we ook  de voetpaden bij  bejaarden- en verpleeghuizen, sociale en culturele instellingen, scholen en openbare gemeentelijke gebouwen en de looproutes voor visueel gehandicapten.