Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Wilt u energie besparen of zelf energie opwekken, maar weet niet welke maatregelen u het beste kunt nemen? Brabant Woont Slim helpt.

Kijk voor meer informatie over zonnepanelen, isolatie, subsidie, financiering, bedrijven op Brabant Woont Slim. Brabant Woont Slim adviseert gratis en onafhankelijk en werkt zoveel mogelijk met lokale bedrijven.

Energiebespaarfonds

Via het Energiebespaarfonds kunt u een energiebespaarlening krijgen.

 

Energie opwekken (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, en warmtepompen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Energie besparen

Bent u eigenaar van een huis? En woont u ook in dat huis? Dan kunt u subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen.

U moet dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen, denk aan isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas aanbrengen.

Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Subsidie aanvragen is mogelijk op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland