Trouwen in Vught tot 1 juni 2020

Tot maandag 1 juni aanstaande gelden ook voor het trouwen in Vught speciale maatregelen vanwege de coronacrisis. Dat gaat over het trouwen in crisistijd, maar ook over het annuleren van uw geplande huwelijk en - in veel gevallen - terugbetaling van betaalde leges. Hieronder leest u welke regels er bij huwelijken in Vught gelden, de komende tijd.

Waar trouwen?

Trouwlocaties met horecavoorziening gesloten

Trouwen in locaties die – naast trouwlocatie – ook horecavoorziening zijn, is tot maandag 1 juni niet mogelijk. Kasteel Maurick, Huize Bergen, IJzeren Man, Fort Isabella en Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch – Vught zijn gesloten. Huwelijken die hier in deze periode zijn gepland, worden geannuleerd.

Trouwen in het gemeentekantoor

U kunt trouwen in het Vughtse gemeentekantoor. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden:

  • gratis op maandagochtend om 9.00 en 9.15 uur
  • in de vorm van een administratief huwelijk. Dat kan op maandag tussen 09.30 en 12.00 uur en op dinsdag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Een administratief huwelijk kost € 125,00.

 

 

Huwelijk annuleren

Wilt u zelf uw huwelijk annuleren vanwege de coronacrisis? Dat kan schriftelijk en per e-mail. Stuur ook een bericht van annulering naar de gemeente als uw trouwlocatie al heeft afgezegd.

Stuur uw annulering naar:

Gemeente Vught/afdeling Burgerzaken, Postbus 10100, 5260 GA  VUGHT

Of stuur een e-mail naar: postbus.burgerzaken@vught.nl

Beëdiging eenmalige trouwambtenaar blijft geldig

Wilt u iemand uit uw eigen omgeving het huwelijk laten voltrekken, dan moet hij of zij beëdigd  worden als ‘éénmalig’ trouwambtenaar. Heeft de beëdiging al plaatsgevonden en kan het huwelijk geen doorgang vinden door de coronacrisis, dan blijft de beëdiging in stand tot na de voltrekking van het huwelijk op een latere datum. Er hoeft dus geen nieuwe beëdiging plaats te vinden.

Omdat de rechtbanken tot en met 1 juni zijn gesloten, kunnen tot die datum geen nieuwe beëdigingen plaatsvinden.