TV73 ‘In gesprek met’

Publicatiedatum: 
3 jan 2019
Iedere woensdagavond presenteert Jan-Willem van den Akker ‘In gesprek met’ op TV73. Dit keer met als gast: Gijs Timmermans, beleidsadviseur Leefbaarheid van de gemeente Vught.

Gijs vertelt tijdens deze uitzending enthousiast over de schatten van Vught. Hoe deze schatten tot stand zijn gekomen, over het herbouwen van het historische en mystieke landgoed Zionsburg, de Open Monumentendag en hoe we de gemeente Vught meer op de kaart kunnen zetten. Ook vertelt hij over de highlights van 2018 en de plannen voor 2019.  En benadrukt hij de enorme vrijwillige inzet in de gemeente Vught.

Gevonden schat

Als highlight in 2018 benoemt Gijs de opening en het succes van DePetrus én de gevonden schat van 2018. Deze schat werd ontdekt tijdens een inspectievlucht van het Waterschap in de droge zomer van 2018. Namelijk de contouren van de Hollandse Dijk.

Een van toekomstplannen is om samen met de regio gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel Linie 1629 zichtbaar te maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de schatten van Vught, de contouren van de Hollandse Dijk en de Linie 1629? Kijk en luister dan naar https://youtu.be/nMh1qXNIv_k.