Update vanuit de Afvalstoffendienst

05 februari 2024
Algemeen

De Afvalstoffendienst stopt vanaf vandaag (5 februari) tijdelijk met het inzamelen van huishoudelijk afval.

Meer informatie daarover vindt u op de website van de Afvalstoffendienst. De onder- en bovengrondse verzamelcontainers maakt de Afvalstoffendienst wél zoveel mogelijk leeg. De Afvalstoffendienst verwacht dat daar de nood het hoogst is, omdat inwoners die gebruikmaken van de verzamelcontainers geen eigen inzamelmiddel hebben. Dit afval wordt dan naar een externe overslaghal of eindverwerker gebracht. 

De Afvalstoffendienst biedt de volgende mogelijkheden aan voor het aanbieden van afval:

  • GFT: de GFT-container wordt de eerstvolgende keer (nadat dit is opgelost) ingezameld als restafval. U mag beide afvalstromen eenmalig dan  in de groene container aanbieden. Deze container wordt net als anders, gratis geledigd. Na de volgende inzamelronde mag er géén restafval meer in de GFT-container. Er is geen mogelijkheid om het GFT-afval naar de Milieustraat te brengen.
  • PBD: de Afvalstoffendienst vraagt de inwoners de zakken een inzamelronde langer op te slaan, en bij de volgende inzamelronde aan te bieden. Inwoners die het PBD per se direct kwijt willen kunnen dit aanbieden bij de Milieustraat in Vught of Haaren.
  • Papier en karton: de Afvalstoffendienst vraagt de inwoners papier en karton langer op te slaan.
  • Rest: het restafval kunt u als u niet er uitkomt eenmalig in de GFT-container aanbieden (zie GFT).  

De Afvalstoffendienst gaat ervanuit dat zij de komende twee weken, vanaf vandaag (5 februari), geen afval huis-aan-huis kunnen ophalen.