Verbod op bijeenkomsten voor meer dan 100 personen

Publicatiedatum: 
13 mrt 2020
In lijn met de landelijke richtlijnen van de Rijksoverheid (gebaseerd op advies van het RIVM) verbiedt de burgemeester van de gemeente Vught het houden van bijeenkomsten voor meer dan 100 personen.

Daartoe is een noodverordening afgekondigd die op 13 maart in werking is getreden. Deze regionale noodverordening geldt in elk geval voor bijeenkomsten tot en met 31 maart. Handhavers van de gemeente zullen ook toezien op de naleving van de noodverordening.

pdf getekende noodverordening voorzitter vrbn 13 maart 2020 (PDF, 1001.4 KB)

Aflassen activiteiten

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten in heel Nederland worden afgelast. Dat geldt voor bijeenkomsten zoals muziekevenementen, theater en toneelvoorstellingen, sportclubs en sportwedstrijden. Restaurants met een capaciteit van meer dan 100 personen wordt dringend verzocht een maximaal aantal van 100 bezoekers toe te laten.

Volksgezondheid

Burgemeester Van de Mortel laat weten mee te voelen met de organisatoren van bijeenkomsten en evenementen die hun activiteit in het water zien vallen. “Vaak zijn mensen al gedurende een lange tijd bezig met de organisatie van een activiteit. Ik begrijp heel goed hoe vervelend het voor hen is dat al die inzet nu voor niets is geweest. Met het oog op de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt om met deze noodverordening aan te sluiten bij het landelijke verbod.”

Voor het volledige overzicht van de maatregelen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM