Verkoop voormalige school Molenven

Publicatiedatum: 
1 okt 2020
De gemeente Vught heeft de bouwlocatie Molenven verkocht aan IMvest vastgoed. Zowel financieel alsook op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid scoorde IMvest het beste. Het college is dan ook verheugd over de ontwikkelaar en zijn plan. Het ontwerp sluit naadloos aan op de uitstraling en de sfeer van de wijk en het rijksmonumentale karakter van het gebouw. (Krophollercomplex)

Het plan van IMvest voldoet aan alle voorwaarden die bij de aanbesteding zijn gesteld. Het plan voorziet in de bouw van 12 vrije sector koopwoningen met de benodigde parkeerplaatsen. Tien woningen komen in het bestaande rijksmonumentale schoolgebouw. Twee nieuwe energie neutrale woningen worden gebouwd op de plek waar nu de noodlokalen van de oude school staan.

Uit het ontwerp en de toelichting blijkt zeer overtuigend dat er een goede en fraaie overgang naar wonen plaatsvindt, mét behoud en versterking van de monumentale waarden. Het hoogteverschil aan de achterzijde van het hoofdgebouw wordt benut om een patioruimte te creëren met voldoende aandacht voor privacy. De historische elementen blijven goed behouden. Daarnaast is de hoofdentree belangrijk en wordt dit een ingang voor twee woningen.

Ook de twee nieuwe woningen sluiten perfect aan op de omliggende bebouwing. Dit onder andere door middel van het gebruik van een klassieke baksteenstructuur in een nieuw jasje. De toekomstige openbare ruimte is duidelijk vormgegeven van haag tot haag en van gevel tot gevel, waarbij de auto nadrukkelijk te gast is in het hofje.

Het college is dan ook van mening dat het meest aansprekende plan gewonnen heeft. Het ontwerp draagt bij aan de identiteit, schaal en uitstraling die het college voor het gebied voor ogen heeft.

De koopovereenkomst is inmiddels getekend. Op korte termijn organiseert IMvest een informatiebijeenkomst voor de buurt. Daarna volgt de planuitwerking, de bestemmingsplanwijziging en vervolgens de omgevingsvergunningprocedure. Als alles volgens plan verloopt, kan medio 2021 de schop in de grond en start de verbouwing aan het hoofdgebouw. In 2022 kunnen dan de eerste bewoners gaan genieten van hun nieuwe woning.
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Vught