Verstopt riool

Als uw riool verstopt is, kunt u zelf nagaan of de verstopping zich op uw eigen terrein of op gemeentegrond zit. Vaak is het opgraven van het ontstoppingsstuk de snelste manier om te bepalen waar de verstopping zit. Het ontstoppingsstuk zit vaak in de buurt van de perceelsgrens tussen uw voortuin en het trottoir.
Spoed? Bel 073 65 80 680 (ook buiten openingstijden)

Verstopping op eigen terrein of gemeentegrond

  • Staat er geen water in het ontstoppingsstuk dan is uw eigen riolering verstopt. Dit verhelpt u zelf . Schakel zelf een ontstoppingsbedrijf in.
  • Staat het ontstoppingsstuk vol met water dan zit de gemeentelijke riolering verstopt. Neem dan contact op met de gemeente. 
     

Let op: u betaalt zelf de kosten. Ook wanneer u opdracht geeft aan een ontstoppingsbedrijf als de verstopping in het gemeentelijke riool zit.

Waar zit het ontstoppingsstuk?

Weet u niet waar uw ontstoppingsstuk zit? Wij zijn op werkdagen bereikbaar voor het opvragen van een situatieschets. ’s Avonds en in het weekend kunnen we geen situatieschets opsturen. Let op: we hebben niet van iedere woning deze gegevens.

 

Let op oplichters

Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom slechte reparaties en hoge kosten (tot duizenden euro’s). Dit soort bedrijven beweren ook weleens dat u de kosten achteraf kunt declareren bij de gemeente als het probleem op gemeentegrond ligt. Dit is niet juist. Let hierop voordat u een ontstoppingsbedrijf kiest:

  • Zoekt u met een zoekmachine? Onbetrouwbare spoeddiensten maken veel gebruik van advertenties bovenaan de zoekresultaten. Zoek iets verder bij de resultaten die geen advertentie zijn.
  • Zoek het bedrijf op in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vergelijk deze gegevens met de gegevens op de website van het bedrijf. Zijn de gegevens anders? Of staan er geen adresgegevens op de website? Dan gaat het mogelijk om een onbetrouwbaar bedrijf.
  • Bekijk klachtensites, zoals www.klacht.nlwww.klachtenkompas.nl of www.trustpilot.nl. Bekijk altijd meerdere reviews en klachtensites, want soms zijn reviews nep.
  • Maak vooraf afspraken over de werkzaamheden en het bedrag. Vraag om een bevestiging van de kosten per mail, sms of op schrift. Dan kunt u het bedrijf later daaraan houden.
  • Moet u een handtekening zetten als het klusbedrijf bij u thuis is? Zet uw handtekening nooit zomaar. Alle afspraken en de kosten daarvan moeten duidelijk erop staan. Is het formulier niet helemaal ingevuld? Zet dan geen handtekening. Wil het bedrijf niet starten voordat u tekent? Stuur het bedrijf dan weg.

Drukriolering

Wanneer u in het buitengebied woont, is de kans groot dat uw riool aangesloten is op het drukriool. Ziet u een rood lampje branden op de kast van het drukrioolgemaal? Dan is er een storing. Bel dan Firma Kanters op 0413 38 83 88. Ze vragen u dan om de nummer op de kast en de locatie van de kast door te geven. 

Brandt er geen rood lampje op de kast? Kijk dan of de verstopping in het gemeentelijke deel of uw eigen deel van de riolering zit.