Vreemdelingenpaspoort

Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en heeft u geen paspoort van uw eigen land? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vreemdelingenpaspoort. U maakt daarvoor een afspraak. De gemeente Vught controleert of u in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort.

Goed om te weten

Geldigheid

Het vreemdelingenpaspoort geldt voor de duur van de verblijfsvergunning. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal vijf jaar geldig.

Kinderen en jongeren

  • Uw kind dient bij de aanvraag persoonlijk aanwezig te zijn
  • Jonger dan 18 jaar? Je ouders of gezaghouders dienen schriftelijke toestemming te geven en een kopie van hun legitimatiebewijs

Spoedaanvraag

Hebt u uw paspoort snel nodig? Na goedkeuring van de autoriteiten kunt u een spoedaanvraag doen. U kunt het paspoort de volgende werkdag of de dag daarna ophalen. Als u uw eerder afgegeven paspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer.

Kwijt of gestolen

Is uw vreemdelingenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Vught meld uw vermissing online of maak een afspraak. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw vreemdelingenpaspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto niet ouder dan 6 maanden. Let op de eisen
  • Uw verblijfsvergunning
  • Geld. U betaalt het vreemdelingenpaspoort contant of per pin

Kosten

Soort vreemdelingenpaspoort Prijs
Vreemdelingenpaspoort € 58,89
Vreemdelingenpaspoort met spoedaanvraag € 111,90