Vreemdelingenpaspoort

Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en heeft u geen paspoort van uw eigen land? Dan hebt u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak.

Goed om te weten

Geldigheid

Het vreemdelingenpaspoort geldt voor de duur van de verblijfsvergunning. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal vijf jaar geldig.

Kinderen en jongeren

  • Uw kind dient bij de aanvraag persoonlijk aanwezig te zijn
  • Jonger dan 18 jaar? Je ouders of gezaghouders dienen schriftelijke toestemming te geven en een kopie van hun legitimatiebewijs

Spoedaanvraag

Hebt u uw paspoort snel nodig? Na goedkeuring van de autoriteiten kunt u een spoedaanvraag doen. U kunt het paspoort de volgende werkdag of de dag daarna ophalen. Als u uw eerder afgegeven paspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer.

Kwijt of gestolen

Is uw vreemdelingenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Vught meld uw vermissing online of maak een afspraak. Daarna kunt u direct uw nieuwe vreemdelingenpaspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw vreemdelingenpaspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto niet ouder dan 6 maanden. Let op de eisen
  • Uw verblijfsvergunning
  • Geld. U betaalt het vreemdelingenpaspoort contant of per pin

Kosten

Soort vreemdelingenpaspoort Prijs
Vreemdelingenpaspoort € 58,89
Vreemdelingenpaspoort met spoedaanvraag € 111,90