Vreemdelingenpaspoort

Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en heeft u geen paspoort van uw eigen land? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vreemdelingenpaspoort. U maakt daarvoor een afspraak. De gemeente Vught controleert of u in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort.

Goed om te weten

Geldigheid

Het vreemdelingenpaspoort geldt voor de duur van de verblijfsvergunning. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal vijf jaar geldig.

Kinderen en jongeren

Spoedaanvraag

Hebt u uw paspoort snel nodig? Na goedkeuring van de autoriteiten kunt u een spoedaanvraag doen. U kunt het paspoort de volgende werkdag of de dag daarna ophalen. Als u uw eerder afgegeven paspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer.

Kwijt of gestolen

Is uw vreemdelingenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Vught meld uw vermissing online of maak een afspraakexterne-link-icoon. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw vreemdelingenpaspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto in kleur niet ouder dan 6 maanden. Let op de eisenexterne-link-icoon
  • Uw verblijfsvergunning
  • Geld. U betaalt het vreemdelingenpaspoort contant of per pin

Kosten

Soort vreemdelingenpaspoortPrijs
Vreemdelingenpaspoort€ 63,40
Vreemdelingenpaspoort met spoedaanvraag€ 120,50