Vrijdag 5 februari 15e Warmetruiendag

Publicatiedatum: 
27 jan 2021
Doet u mee? En trek een warme trui aan. Met de Warmetruiendag op 5 februari 2021 vieren we de grootste klimaatactie van Nederland met als motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld!’.

Samen besparen

Door de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken, bespaart u eenvoudig CO2. CO2 is één van de veroorzakers van de klimaatverandering, de opwarming van de aarde. Nederlanders zijn zeer bereid tot klimaatvriendelijk gedrag blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge. Door mee te doen aan de Warmetruiendag besparen we samen energie en dat geeft energie!

Wat betekent dit voor u?

De verwarming één dag een graadje lager bespaart al 6% CO2. Als heel Nederland dit doet, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Met andere woorden we besparen 3,3 miljoen m3 aardgas. Doen we dat een heel stookseizoen lang? Dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2. Dit is 530 miljoen m3 aardgas oftewel 350 miljoen euro!

Doet u ook mee?

We willen iedereen laten zien dat we voor een duurzaam Vught gaan. Doet u ook mee? Maak dan op vrijdag 5 februari een selfie met uw warme trui aan of laat u fotograferen en deel deze foto op social media met de vermelding #Vught #Warmetruiendag.