Waar komen de windmolens en zonnepanelen in Vught

15 april 2021
Algemeen

Het is niet de vraag óf ze er komen, maar wáár ze komen. Windmolens en zonnepanelen  in de gemeente Vught. Denk mee, praat mee en kies – samen met ons – de beste plek in Vught, Cromvoirt of Helvoirt voor het opwekken van duurzame energie. Dat kan op een online bewonersavond op woensdag 21 april aanstaande. Hieronder leest u er meer over. 

We merken het dagelijks: het klimaat verandert. Het wordt warmer en droger en regenbuien worden steeds heftiger. Door onze energieproductie duurzamer te maken gaan  we dit tegen. Dat is afgesproken in het klimaatakkoord. Daarom komen er ook in Vught windmolens en meer zonnepanelen. Waar? Dat bepalen we met uw input.

De bewonersavond

Wanneer:       Woensdag 21 april, van 19.30 uur tot 21.00 uur

Waar:              Bij u thuis; via het youtube kanaal van de gemeente Vught

De livestream is terug te kijken via youtube. Hebt u vragen tips of suggesties? Mail naar zon-wind@vught.nl

Wethouder Toine van de Ven hoort graag uw mening over welke locaties in Vught geschikt zijn voor zonnepaneelvelden en/of windmolens.

Regionale Energie Strategie

Vught werkt met de Regio Noordoost Brabant aan de Regionale Energie Strategie (RES). In de RES spreken we met elkaar af hoeveel duurzame energie we op moeten wekken om voldoende elektriciteit te hebben. Daarvoor zijn windmolens en zonnepaneelvelden nodig. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Elke gemeente moet hieraan een steentje bijdragen, ook de gemeente Vught.