Wandel- en fietsroutes

Vught heeft een prachtige omgeving waar u fijn in kunt verblijven. Hier vindt u verschillende fiets- en wandelroutes.

 

Ommetje Cromvoirt

Wandelroute die u kennis laat maken met de oude dijken rond Cromvoirt, het kleinschalig akkerlandschap, de bosjes en houtwallen en de herkenbare lintbebouwing van dit landelijke kerkdorp.

pdf Wandeling door Cromvoirt (PDF, 1.98 MB)

Historische wandeling Vught

Met deze wandeling maakt u een reis door de geschiedenis van Vught. U ziet onder meer de oudste woning van Vught.

pdf Historische wandeling door het oude Vught (PDF, 5.37 MB)

Ommetje Landgoederen Jagershagen en Sparrendaal

De wandelroute Ommetje Landgoederen gaat langs de twee landgoederen in Vught-Zuid: Jagershagen en Sparrendaal. Deze landgoederen zijn karakteristiek voor Vught.

pdf Ommetje landgoederen (PDF, 1.95 MB)

Rondje IJzeren Man

Deze route leidt u direct langs de oever van een unieke recreatieplas in een bosrijke omgeving. Het hele jaar is het hier prettig toeven voor wandelaars, trimmers, fietsers, natuur- en waterliefhebbers. In de winter kan er - als er ijs ligt - prima geschaatst worden. Het bosmeer staat bekend om het heldere en zuivere water. Het heeft een groot zandstrand en een royaal terras met uitkijk over de hele plas en een speeltuin.

pdf Wandeling 'Rondje IJzeren Man' (PDF, 1.93 MB)

Boerderijenfietsroute

Een fietsroute van ongeveer 2 uur (27 km) over onverharde wegen. U vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het strandpaviljoen van recreatieplas De IJzeren Man.

pdf Fietsroute langs boerderijen in Vught en Cromvoirt (PDF, 1.54 MB)

Wandelroute Bomen voor Vught 

Een wandelroute langs beeldbepalende en monumentale bomen in Vught. U kunt kiezen uit een wandelroute van 5 of 12 kilometer. Kijk voor de wandelroute op de website van Natuur en Milieugroep Vught


Fietsroute nieuwe gemeentegrens van Vught 

Vanaf 1 januari 2021 vormen Helvoirt, Cromvoirt en Vught samen een gemeente. De fietsroute van 48,2 km loopt langs de nieuwe gemeentegrens van Vught. De gekozen paden en wegen benaderen de grens van de nieuwe gemeente zo dicht mogelijk.

pdf Fietsroute gemeentegrens Vught (PDF, 5.98 MB)