We gaan weer Sjorsen.

Publicatiedatum: 
29 aug 2019
Sjors Sportief en Sjors Creatief start voor het tweede jaar in de gemeente Vught. Maandag 26 augustus gaf wethouder Van de Ven het startsein door op OJBS De Lichtstraat het eerste Sjors Sportief en Creatief boekje uit te reiken aan tekenwinnares Medea Vos. Zij heeft de mooie tekening op de omslag van het boekje gemaakt.

2018-2019 een groot succes

Hét stimuleringsproject voor sport en cultuur voor basisschoolleerlingen was in het schooljaar 2018-2019 een groot succes. Zo schreven maar liefst 588 kinderen zich in, deden er 47 clubs en verenigingen mee en konden de kinderen kiezen uit bijna 200 sportieve en creatieve activiteiten.

Sjors Sportief/Creatief boekje

Alle basisschoolkinderen in de gemeente Vught ontvangen het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen (vaak gratis) kunnen deelnemen aan een of meerdere activiteiten. Het is een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente, op een laagdrempelige manier!

Schrijf je in!

Heb je altijd al een sport of iets creatiefs willen uitproberen? Dan is dit je kans! Maak kennis met verschillende activiteiten, zoals basketbal, atletiek, breakdancen, cricket en freerunning. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, dansen en knutselen. En heb je meer interesse in ruimtetechnologie, bouwen of sterren kijken? Ook dan ben je van harte welkom. Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 28 augustus via www.sjorssportief.nl.  Dit kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

De gemeente Vught vindt het belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport en cultuur. Daarom steunt de gemeente Sjors Sportief en Sjors Creatief van harte. De formule is succesvol in heel het land en heeft zich in meer dan 100 gemeenten bewezen. Sjors geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.