Werk aan de rotonde..... vannacht

29 maart 2023
Algemeen
Rotonde Wolfskamerweg-Esscheweg-Vijverbosweg

Het werk aan de rotonde Wolfskamerweg-Esscheweg-Vijverbosweg in Vught vordert goed. Binnenkort is de veiliger rotonde weer open voor het verkeer. Maar aan het slot van de werkzaamheden zit nog wat venijn: de komende nachten (van 29/30 maart en 30/31 maart) wordt er beton gezaagd en dat kan tot enige geluidsoverlast zorgen. Wij vragen uw begrip daarvoor.

Wat is er aan de hand?

Rondom de rotonde loopt een greppel die vol beton gestort is. U ziet op het filmpje hoe dat in zijn werk gaat. Voordat dit gestorte beton is uitgehard, moet het in delen gezaagd worden. Dat haalt de spanning uit het materiaal zodat het zich kan zetten en uitzetten. En omdat we ook dit beton moeten smeden als het heet is, mag er maar weinig tijd zitten tussen storten en zagen. Inwoners in de directe omgeving kunnen daar de komende nachten tussen 3.00 en 8.00 uur helaas enige overlast door ervaren. 

Kan dat niet anders? 

Nee, tot onze spijt niet. Het blijkt - onverwacht - niet mogelijk om in dit geval met losse betondelen te werken, waardoor zagen niet nodig is. Het gaat verder om specialistisch werk dat een strikte aanpak, volgorde en tijdsbestek vereist en van andere omstandigheden afhankelijk is. Vooral het weer speelt een belangrijke rol. Kortom: er is geen alternatief.