Wij spreken de taal van de werkgever

Publicatiedatum: 
21 jun 2019
Hoe krijg ik personeel? Hoe zorg ik ervoor dat de bedrijfsactiviteiten door kunnen gaan? Bij wie kan ik terecht voor personeelsvraagstukken? Hebt u vragen of wilt u informatie dan bent u bij John van Gemert en Yvonne van Laarhoven van de afdeling re-integratie van Wegwijs+ aan het goede adres.

Maatwerk, dat zijn wij!

John, voormalig ondernemer, weet wat er komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Dit geldt ook voor Yvonne die uit een ondernemersfamilie komt. ‘Wij spreken de taal van de werkgever en begrijpen hem of haar. Door onze ervaring en kennis kunnen wij maatwerk bieden. Niet alleen voor het invullen van vacatures, maar zeker ook voor personeelsvraagstukken. Door het bundelen van onze krachten, zijn wij een volwaardig gesprekspartner voor het bedrijfsleven in de gemeente Vught en omstreken.

Samen komen tot een oplossing

We zijn er voor de werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt én voor de ondernemers. Wij hebben zicht op werk en een goed beeld van bedrijven in Vught en in de regio. We gaan met ondernemers in gesprek, laten zien wat de mogelijkheden zijn en denken mee. Onze bemiddeling is kosteloos en juiste kandidaten mogen gelijk in dienst. Kunnen wij de ondernemer niet helpen, dan verwijzen wij hem/haar eventueel door. Met als doel: samen tot een oplossing komen.

Glas half vol

Onze relatie met de bedrijven is goed. Ondernemers, zoals Jumbo, Albert Heijn, restaurant De Heer Kocken, Kasteel Maurick, Doelgroepwerkt en nog veel andere bedrijven in Vught en omgeving zijn bereid om tijd en energie te steken in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij geven hen een kans, passen bijvoorbeeld werktijden aan of creëren een passende functie. Als Wegwijs+ kunnen wij voorzieningen inzetten om de baan passend te maken. Zij kijken, net als wij, naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.

Pro actief handelen

Onze werkdag is heel divers. We communiceren veel, zowel intern als extern. Met onder andere klantmanagers en met werkgevers. Ongeveer twee keer per jaar bezoeken we een aantal scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs. We bereiden deze jongeren, die binnenkort een diploma of certificaten behalen, samen met de mentor alvast voor op de toekomst en werk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op dit moment dwingt de krapte op de arbeidsmarkt ondernemers anders te denken over de invulling van vacatures. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan een oplossing zijn. We merken dat nog veel ondernemers onbekend zijn met de mogelijkheden die wij kunnen bieden. En onbekend zijn met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Onbekend maakt onbemind. Maar laat ons het tegendeel bewijzen. Wij zijn bereikbaar via tel. 073 65 80 750.’