World Cleanup Day zaterdag 18 september

Publicatiedatum: 
7 sep 2021
De Vughtse Waste Watchers, een enthousiaste groep van 19 vrijwilligers, zijn in de gemeente Vught actief met hun grijper en afvalzak. Zij ruimen het zwerfafval op, alleen of in groepjes. Ook tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 18 september zijn zij van de partij. Helpt u ook mee de wereld wat schoner te maken? Haal gratis een afvalgrijper op bij de gemeente.

Samen houden we Vught schoon

In Nederland wordt de World Cleanup Day gecoördineerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven ook de Waste Watchers samen met vrijwilligers uit ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ook de Vughtse Waste Watchers doen mee. Wilt u meer weten over de Waste Watchers? Spreek ze aan op straat of mail naar dewastewatchers@gmail.com. U kunt ze ook volgen op Facebook ‘De Waste Watchers’ en Instagram ‘de_waste_watchers’.

Samen maken we Vught nog schoner.

Waar en wanneer kan ik een gratis afvalgrijper ophalen?

Hebt u thuis nog een afvalgrijper liggen van de vorige actie? Haal deze uit de kast. Nog geen afvalgrijper? Kom deze dan gratis ophalen bij één van de volgende locaties:

  • Tot en met vrijdag 17 september tijdens openingstijden op het gemeentekantoor, Secr. van Rooijstraat 1
  • Op donderdag 16 september tussen 8.30-12.30 uur bij Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b

In totaal deelt de gemeente Vught 250 afvalgrijpers uit. En natuurlijk geldt op=op.

Stop het zwerfafval in de speciale bedrukte afvalzakken die u bij de afvalgrijper krijgt. Via de Mijngemeente app kunt u aangeven waar uw volle zwerfafvalzak opgehaald kan worden. U kunt dit ook telefonisch doorgeven via 073 65 80 680 

U mag de afvalgrijper natuurlijk houden om vaker zwerfafval op te ruimen. Doet u niets meer met de afvalgrijper? Lever deze dan weer in bij Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b of op het gemeentekantoor. Dan kunnen we iemand anders er blij mee maken.

Prijsvraag

Ook dit keer maakt u kans op een mooie prijs! Stuur uw leukste foto van uw zwerfafval en de afvalgrijper naar communicatie@vught.nl. De winnende foto plaatsen we in het Klaverblad en op Social Media van de gemeente Vught en wint de prijs.