Zaterdag 13 april: gratis compost

19 maart 2024
Algemeen

Dit jaar kunt u gratis compost ophalen op zaterdag 13 april. Let op: dus niet op zaterdag 23 maart (=landelijke compostdag).

In het voorjaar geeft u met compost een ideale onderhoudsbeurt aan uw tuin. Op zaterdag 13 april kunt u tussen 8.00 en 12.00 uur compost gratis ophalen.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Dit voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en het zorgt voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Ophaallocaties
Compost bieden we los aan. Neem zelf stevige zakken mee of een aanhangwagentje en natuurlijk een schop. Hierbij geldt op=op. U kunt op zaterdag 13 april compost tussen 8.00 en 12.00 ophalen in:

  • Vught: Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b
  • Helvoirt: Biestakkerstraat (oude opslag gemeente bij natuurspeeltuin) 

Compost van eigen gft
Wist u dat de compost die we uitdelen door onze verwerker wordt gemaakt van uw eigen gft? Door het goed scheiden van al het groenafval uit uw tuin en alle etensresten uit uw keuken kunnen we mooie producten maken zoals compost. Zo sluiten we de kringloop en zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig. Met de uitdeelactie bedanken wij u voor uw inzet.